Juneći gulaš s feta-sirom

Juneći gulaš s feta-sirom

Sastojci

0 kom 1 kg krtog junećeg mesa
0 kom 6 žlica maslinovog ulja
0 kom 750 ml (3/4 l) vode
0 kom 4 žlice instant rajčice 3 žlice vinskog octa
0 kom 1/2 žličice kumina 1 koricu cimeta sol, papar
0 kom 800 g malih glavica luka
0 kom 125 g feta-sira
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom Feta-sir:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na kocke veličine oko 2 cm;

02.

ugrijati, zapeći meso,

03.

dodati

04.

umiješati, dodati

05.

i pirjati u zatvorenom loncu oko 1 sat;

06.

očistiti, staviti oko 1 minutu u kipuću vodu, ocijediti, dodati mesu i zajedno pirjati;

07.

razmrviti, staviti u gotov gulaš i začiniti po potrebi solju i paprom.

08.

oko 1 1/4-1 1/2 h

09.

zemičke od sira

10.

vrlo slani grčki mekani sir koji se radi od ovčjeg mlijeka ili mješavine ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka; vrijeme dozrijevanja: 4-6 tjedana u posebnim posudama; nema kore; boja: bijela do bijelo-žuta, pikantni slano-kiseli okus.

žena.hr
18.1.2016.