Juneći filet "Wellington"

Juneći filet "Wellington"

Sastojci

0 kom 750 g junećeg fileta
0 kom 50 g maslaca od papra
0 kom 1 žumance 1 žličicu mlijeka
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom solju i paprom;
0 kom 50 g maslaca od papra
0 kom 100 g oljuštenih glavica luka
0 kom 500 g pirjanih šampinjona
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom solju i paprom.
0 kom 1 paket smrznutog lisnatog tijesta
0 kom tučenim bjelancem

Priprema

01.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti kožu,

02.

ugrijati, meso kratko popržiti sa svih strana, pustiti da se ohladi, začiniti

03.

-225

04.

-5

05.

-50 min

06.

umak od začina s vrhnjem, francuski kruh.

07.

zagrijati;

08.

narezati na kockice i pirjati luk na maslacu dok ne požuti;

09.

nasjeckati ili samljeti, dodati luku; umiješati

10.

zakuhati da se masa zgusne i začiniti

11.

Za tijesto

12.

pustiti da se otopi na sobnoj temperaturi; tijesto razvaljati u obliku pravokutnika dvostruke veličine od fileta; malo tijesta ostaviti za garniranje; jedan dio smjese luk-šampinjoni staviti na sredinu tijesta u veličini fileta; meso staviti na smjesu, drugi dio smjese namazati po filetu; rubove tijesta premazati

13.

meso zamotati u tijesto, staviti na lim isplahnut vodom, ukrasiti ostatkom tijesta; na gornjoj strani štruce od tijesta izbosti 3 rupe; izmiješati

14.

i tom smjesom premazati tijesto

žena.hr
14.6.2013.