Juneće meso na građanski način

Juneće meso na građanski način

Sastojci

0 kom 1 kg junećeg mesa obloženog slaninom
0 kom solju, svježe mljevenim paprom.
0 kom solju, paprom
0 kom worchester-umakom
0 kom 1 žlicom svježe nasjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 1 teleću nogu 250 g telećih kosti
0 kom 2 mrkve srednje veličine
0 kom 2 rajčice
0 kom 3 glavice luka srednje veličine
0 kom 50 g margarina
0 kom 1 žlicom pšeničnog brašna
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina 125 ml (1/8 l) vode 1 lovorov list runjenu majčinu dušicu 1 opranu peteljku peršina 2 oguljena češnja češnjaka
0 kom solju i paprom

Priprema

01.

začiniti

02.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti

03.

Umak od pirjanja protisnuti kroz cjediljku, po potrebi dodati malo vode, zakuhati

04.

začiniti

05.

umak od povrća preliti preko mesa, posuti

06.

3/4-2h

07.

krumpir kuhan u slanoj vodi, pirjana rajčica, grašak.

08.

oprati, očistiti, izrezati na kockice;

09.

staviti nakratko u kipuću vodu, zatim u hladnu, oguliti, očistiti i izrezati na kolutiće;

10.

oguliti, izrezati na kockice;

11.

ugrijati; meso s telećom nogom i kostima popržiti, dodati povrće i kratko popržiti, posuti

12.

umiješati

13.

te začiniti

14.

po ukusu; pirjati u zatvorenom loncu, povremeno meso zalijevati umakom, od pirjanja i crnim vinom pirjano meso izrezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj, staviti na toplo.

15.

Za umak

žena.hr
14.9.2013.