začiniti
Sastojci
0 kom 1 kg junećeg mesa obloženog slaninom
0 kom solju, svježe mljevenim paprom.
0 kom solju, paprom
0 kom worchester-umakom
0 kom 1 žlicom svježe nasjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 1 teleću nogu 250 g telećih kosti
0 kom 2 mrkve srednje veličine
0 kom 2 rajčice
0 kom 3 glavice luka srednje veličine
0 kom 50 g margarina
0 kom 1 žlicom pšeničnog brašna
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina 125 ml (1/8 l) vode 1 lovorov list runjenu majčinu dušicu 1 opranu peteljku peršina 2 oguljena češnja češnjaka
0 kom solju i paprom
Priprema
01.
02.
oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti
03.
Umak od pirjanja protisnuti kroz cjediljku, po potrebi dodati malo vode, zakuhati
04.
začiniti
05.
umak od povrća preliti preko mesa, posuti
06.
3/4-2h
07.
krumpir kuhan u slanoj vodi, pirjana rajčica, grašak.
08.
oprati, očistiti, izrezati na kockice;
09.
staviti nakratko u kipuću vodu, zatim u hladnu, oguliti, očistiti i izrezati na kolutiće;
10.
oguliti, izrezati na kockice;
11.
ugrijati; meso s telećom nogom i kostima popržiti, dodati povrće i kratko popržiti, posuti
12.
umiješati
13.
te začiniti
14.
po ukusu; pirjati u zatvorenom loncu, povremeno meso zalijevati umakom, od pirjanja i crnim vinom pirjano meso izrezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj, staviti na toplo.
15.
Za umak
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb