Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 1 komad junećih prsa, cca. 1 kg
0 kom 3 režnja češnjaka, očišćena
0 kom 200 g pelata sa sokom
0 kom 1 lovorov list
0 kom 10-15 maslina, narezanih na ploške
0 kom sitno nasjeckani peršin
0 kom sol
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 50 ml vode
0 kom 1 manji celer, sitno nasjeckan
0 kom đumbir
0 kom kurkuma
Priprema
01.
02.
Napravite 3 rupe u mesu te ih ispunite češnjakom. Meso posolite i popaprite.
03.
U tavi zagrijte malo ulja i kratko pržite meso toliko da dobije smeđu boju. Izvadite iz tave.
04.
U tavi zatim pržite luk 5-6 minuta. Dodajte vodu, celer, đumbir, kurkumu, pelate i lovorov list. Držite na vatri 2-3 minute.
05.
Namastite vatrostalnu posudu te u nju prebacite meso i smjesu sa lukom. Prekrite sa folijom te pecite 3 sata.
06.
Meso razrežite na 4 komada. Poslužite sa smjesom sa lukom i maslinama te posipajte peršinom.