U loncu za juhu otopite maslac. Prepržite luk, češnjak, mrkvu i celer.
Sastojci
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom papar
0 kom 4 žlice pesta sa bosiljkom
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
0 kom 1 mrkva, narezana na trakice
0 kom 1 celer, sitno narezan
0 kom 4 šalice vode
0 kom 1 povrtna ili kokošja kocka
0 kom 350 g crvenog graha iz limenke, opranog i ocijeđenog
0 kom 200 g tortellina sa sirom
0 kom peršin
Priprema
01.
02.
Nalijte vodu te dodajte povrtnu ili kokošju kocku. Pojačajte vatru tako da voda zavrije, a zatim je smanjite.
03.
U lonac dodajte grah i tortelline. Prekrijte lonac i držite na laganoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.
04.
Na kraju dodajte peršin i papar, a kod posluživanja u svaki tanjur žlicu pesta i malo parmezana.