Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite na stranu.
Sastojci
0 kom 3/4 šalice riže
0 kom sol
0 kom ulje
0 kom 100 g pancete, narezane na male komadiće
0 kom 250 g gljiva, narezanih na manje komadiće
0 kom 1 poriluk, sitno nasjeckan
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 150 ml suhog bijelog vina
0 kom 900 ml kokošjeg temeljca
0 kom 150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
01.
02.
U međuvremenu u loncu za juhu na malo ulja prepržite pancetu, gljive i poriluk dok povrće ne omekša. Posipajte brašnom i miješajte dok se brašno ne počne loviti.
03.
Nalijte vino i temeljac i pojačajte tako da sve zavrije. Nakon toga malo smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.
04.
U lonac zatim dodajte rižu i kuhajte još 10 minuta.
05.
Na kraju dodajte vrhnje te držite na vatri još 2-3 minute.