Juha sa puter tikvom i porilukom

Juha sa puter tikvom i porilukom

Sastojci

0 kom 1 cijela glavica češnjaka
0 kom ulje
0 kom 3 poriluka, narezana na manje komadiće
0 kom 1 manja puter tikva, oguljena i narezana na manje kockice
0 kom 500 ml vode
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom sol
0 kom papar

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Očistite glavicu češnjaka, ali nemojte razdvajati režnjeve. Zamotajte je u alu-foliju te pecite u pećnici sat vremena. Nakon što se glavica malo ohladi, razdvojite režnjeve te iscijedite jezgre, a kože bacite.

03.

U loncu za juhu zagrijte ulje. Dodajte poriluk te pržite 5 minuta.

04.

Dodajte preostale sastojke te pričekajte da sve zavrijte. Nakon toga malo smanjite vatru i kuhajte 10 minuta ili dok tikva ne omekša.

05.

Usitnite juhu u blenderu i poslužite.

žena.hr
13.11.2008.