Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 1 cijela glavica češnjaka
0 kom ulje
0 kom 3 poriluka, narezana na manje komadiće
0 kom 1 manja puter tikva, oguljena i narezana na manje kockice
0 kom 500 ml vode
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
Očistite glavicu češnjaka, ali nemojte razdvajati režnjeve. Zamotajte je u alu-foliju te pecite u pećnici sat vremena. Nakon što se glavica malo ohladi, razdvojite režnjeve te iscijedite jezgre, a kože bacite.
03.
U loncu za juhu zagrijte ulje. Dodajte poriluk te pržite 5 minuta.
04.
Dodajte preostale sastojke te pričekajte da sve zavrijte. Nakon toga malo smanjite vatru i kuhajte 10 minuta ili dok tikva ne omekša.
05.
Usitnite juhu u blenderu i poslužite.