Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 500 g krumpira
0 kom 50 g brašna
0 kom 700 ml mlijeka
0 kom 50 g mrvljene goude
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 100 ml kiselog vrhnja
0 kom 2 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom 3 kriške pancete, malo prepržene i sitno narezane
Priprema
01.
02.
Probušite krumpire vilicom te ih pecite u pećnici 50-60 minuta ili dok ne budu mekani. Skinite kožu te ih usitnite vilicom.
03.
Stavite brašno u lonac za juhu te posteno dolijte mlijeko i dobro promiješajte. Držite na srednje jakoj vatri 7-8 minuta.
04.
Dodajte krumpir, 35 g sira, sol i papar te miješajte dok se sir ne otopi. Maknite sa vatre.
05.
Dodajte vrhnje i pola luka. Stavite na laganu vatru na 10 minuta.
06.
Kod posluživanja ukrasite preostalim sirom, lukom i pancetom.