U loncu za juhu zagrijte malo ulja te prepržite luk.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 100 ml limunovog soka
0 kom malo naribane korice limuna
0 kom 50 g mrvljene fete
0 kom malo nasjeckanog peršina
0 kom 2 sitno narezane mrkve
0 kom 1 žličica origana
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom malo ružmarina
0 kom sol i papar
0 kom 1 lovorov list
0 kom 1,5 l kokošjeg temeljca
0 kom 1,5 šalica leće
Priprema
01.
02.
Dodajte mrkve, origano, češnjak, ružmarin, sol, papar i lovorov list. Držite na vatri 3-4 minute uz često miješanje dok mrkva malo ne omekša.
03.
Dodajte temeljac i leću. Nakon što temeljac zavrije, smanjite vatru te kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje. Uklonite lovorov list.
04.
Dodajte limunov sok, koricu i još malo papra.
05.
Kod posluživanja posipajte feta sirom i peršinom.