Dobro operite leću. Stavite je u vodu zajedno sa sljedećih 6 sastojaka.Zavrijte, a zatim smanjite vatru i kuhajte 45 minuta.
Sastojci
0 kom 200 g smeđe leće
0 kom 1,25 l vode
0 kom kumin
0 kom nekoliko listova blitve, natrganih na komadiće
0 kom 1 žličica limunovog soka
0 kom papar
0 kom 4 žlice jogurta
0 kom 1 mrkva, sitno nasjeckana
0 kom sol
0 kom timijan
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom peršin
0 kom 2 lovorova lista
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 1 nasjeckani luk
Priprema
01.
02.
U tavi otopite maslac. Pržite luk sa kuminom 7-8 minuta.Prebacite u lonac sa lećom.
03.
Iz lonca maknite lovorove listove i peršin.
04.
U juhu dodajte blitvu i kuhajte 10 minuta. Juhu maknite sa vatre.
05.
Dodajte limunov sok i papar.
06.
Kod posluživanja u svaki tanjur dodajte žlicu jogurta.