Umotajte svaku glavicu češnjaka u alu-foliju te pecite u pećnici 1 sat na 180 stupnjeva. Pričekajte da se češnjak malo ohladi te ga oljuštite i sitno nasjeckajte.
Sastojci
0 kom 4 glavice češnjaka
0 kom 2 kriške pancete, sitno narezane
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom peršin
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 2 mrkve, sitno narezane
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 kg krumpira, narezanog na kockice
0 kom 800 ml kokošjeg temeljca
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 lovorov list
Priprema
01.
02.
Pancetu kratko prepržite u loncu za juhu. Dodajte luk, mrkvu i 2 režnja nasjeckanog češnjak te pržite 5 minuta.
03.
Dodajte krumpir, temeljac, sol, papar i lovorov list te pričekajte da sve zavrije. Nakon toga prekrijte, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta ili dok krumpir ne omekša. Maknite lovorov list.
04.
Dodajte češnjak i mlijeko te držite na vatri nekoliko minuta. Kod posluživanja posipajte peršinom.