U maloj zdjelici prelijte vrganje kipućom vodom i stavite na stranu.
Sastojci
0 kom 50 g vrganja
0 kom 300 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 3-4 žlice kiselog vrhnja
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 50 g pancete, sitno narezane
0 kom 1 žličica crvene paprike
0 kom 150 ml bijelog vina
0 kom 350 ml kokošjeg temeljca
0 kom 400 g krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
0 kom sol i papar
Priprema
01.
02.
U loncu za juhu zagrijte malo ulja. Pržite luk 2-3 minute. Dodajte pancetu te pržite 2 minute. Dodajte gljive, crvenu papriku te malo soli i pržite 4-5 minuta.
03.
Dodajte vino i držite na vatri 2-3 minute. Dodajte temeljac, 1 šalicu vode i krumpir. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru te kuhajte oko 15 minuta ili dok se krumpir ne skuha.
04.
Po želji dodajte malo soli i papra te poslužite sa kiselim vrhnjem.