Pomiješajte brašno i 75 ml temeljca.
Sastojci
0 kom 30 g brašna
0 kom 800 ml kokošjeg temeljca
0 kom 500 g krumpira, narezanog na kockice
0 kom 150 g cvjetova brokule, sitnije narezanih
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 250 ml mlijeka
0 kom 250 g mrvljene goude
0 kom 100 g pržene pancete
0 kom 1 mladi luk, sitno narezan
Priprema
01.
02.
U loncu za juhu pomiješajte preostali temeljac, krumpir, brokulu i luk. Zavrijte, smanjite vatru, prekrijte i kuhajte 10 minuta. Postepeno dodajte brašno sa temeljcem i kuhajte još 5 minuta uz miješanje.
03.
Dodajte mlijeko i 200 g naribane goude. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje nekoliko minuta dok se sir ne otopi.
04.
Kod posluživanja ukrasite sa preostalim sirom, pancetom i mladim lukom.