Juha s tjesteninom i đumbirom

Juha s tjesteninom i đumbirom

Sastojci

0 kom 1 l bistre pileće juhe, dobro začinjene 10 g svežeg đumbira, oguljenog i narezanog na sitne štapiće 3 žlice svijetloga sojina umaka 1 zvjezdasti anis 200 g tjestenine sol 3 žlice biljnog ulja bez orašastih plodova 8 malih klipova kukuruza,
0 kom Za ukrašavanje
0 kom 4 mlada luka, dijagonalno narezana na ploške 30 g klica graha

Priprema

01.

KUHANJE 12 minuta ZA 4 osobe

02.

Priprema

03.

Pileću juhu, narezani đumbir, sojin umak i zvjezdasti anis lagano kuhajte 3 minute. 2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema naputku na omotu, da ostane al dente pa je razdijelite u četiri zdjelice. 3. Jako zagrijte wok i ulijte ulje. Popržite kukuruze da dobiju zlatnosmeđu boju, potom dodajte gljive i popržite 1-2 minute. 4. Lagano ulijte juhu u wok. Dodajte pak choi i lagano kuhajte oko minutu, odnosno da povrće omekša. 5. Dodajte tjestenini juhu i povrće. Pospite mladim lukom i klicama graha pa odmah poslužite.

04.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
25.11.2013.