KUHANJE 12 minuta ZA 4 osobe
Sastojci
0 kom 1 l bistre pileće juhe, dobro začinjene 10 g svežeg đumbira, oguljenog i narezanog na sitne štapiće 3 žlice svijetloga sojina umaka 1 zvjezdasti anis 200 g tjestenine sol 3 žlice biljnog ulja bez orašastih plodova 8 malih klipova kukuruza,
0 kom Za ukrašavanje
0 kom 4 mlada luka, dijagonalno narezana na ploške 30 g klica graha
Priprema
01.
02.
Priprema
03.
Pileću juhu, narezani đumbir, sojin umak i zvjezdasti anis lagano kuhajte 3 minute. 2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema naputku na omotu, da ostane al dente pa je razdijelite u četiri zdjelice. 3. Jako zagrijte wok i ulijte ulje. Popržite kukuruze da dobiju zlatnosmeđu boju, potom dodajte gljive i popržite 1-2 minute. 4. Lagano ulijte juhu u wok. Dodajte pak choi i lagano kuhajte oko minutu, odnosno da povrće omekša. 5. Dodajte tjestenini juhu i povrće. Pospite mladim lukom i klicama graha pa odmah poslužite.
04.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb
IzdavačKuharica za alergičare, Alice Sherwood
NakladnikMozaik knjiga, Zagreb