očistiti, oprati i narezati na male komadiće;
Sastojci
0 kom 500 g rabarbare
0 kom 125 g šećera
0 kom Savjet:
0 kom 250 ml bijelog vina
0 kom 1 paket duboko smrznutih malina
0 kom 500 g jagoda
0 kom 1 bjelance
0 kom 1 žličicu šećera
0 kom kipuću vodu
0 kom 5 žličica šećera
0 kom 1 žličicom cimeta
Priprema
01.
02.
zagrijati i miješati polagano dok ne postane smeđ, doliti
03.
oko 20 min
04.
juhu možete skuhati i dan prije, te poslužiti hladnu; žličnjake napraviti neposredno prije posluživanja juhe.
05.
i miješajući podgrijati komadiće rabarbare, dodati
06.
i pustiti da kuha oko 10 minuta, juhu procijediti,
07.
oprati, odstraniti peteljke, prerezati napola i dodati u juhu;
08.
čvrsto istući;
09.
dodati u snijeg i oblikovati male žličnjake; staviti žličnjake u
10.
te pustiti oko 5 minuta u pokrivenom loncu da se stvrdnu;
11.
izmiješati sa
12.
i posuti žličnjake.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb