Juha od rabarbare i malina s jagodama

Juha od rabarbare i malina s jagodama

Sastojci

0 kom 500 g rabarbare
0 kom 125 g šećera
0 kom Savjet:
0 kom 250 ml bijelog vina
0 kom 1 paket duboko smrznutih malina
0 kom 500 g jagoda
0 kom 1 bjelance
0 kom 1 žličicu šećera
0 kom kipuću vodu
0 kom 5 žličica šećera
0 kom 1 žličicom cimeta

Priprema

01.

očistiti, oprati i narezati na male komadiće;

02.

zagrijati i miješati polagano dok ne postane smeđ, doliti

03.

oko 20 min

04.

juhu možete skuhati i dan prije, te poslužiti hladnu; žličnjake napraviti neposredno prije posluživanja juhe.

05.

i miješajući podgrijati komadiće rabarbare, dodati

06.

i pustiti da kuha oko 10 minuta, juhu procijediti,

07.

oprati, odstraniti peteljke, prerezati napola i dodati u juhu;

08.

čvrsto istući;

09.

dodati u snijeg i oblikovati male žličnjake; staviti žličnjake u

10.

te pustiti oko 5 minuta u pokrivenom loncu da se stvrdnu;

11.

izmiješati sa

12.

i posuti žličnjake.

žena.hr
9.7.2013.