Juha od poriluka i bundeve

Juha od poriluka i bundeve

Sastojci

0 kom (bez jaja, glutena i orašastih plodova)
0 kom 1 žlica neutralnoga biljnog ulja, bez orašastih plodova 1 velika kruškolika bundeva 2 žlice maslaca 2 poriluka (samo bijeli dio), sitno nasjeckana 1 i pol žličica curryja u prahu 1/2 žličice mljevenoga bijelog kima 1 l bistre pileće ili ju

Priprema

01.

KUHANJE 20 minuta uz vrijeme za ponovno zagrijavanje ZA 8 osoba

02.

Priprema

03.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Uzdužno prepolovite bundevu pa žlicom izvadite sjemenke. Rezne površine premažite uljem. Polovice bundeve okrenite reznim površinama na lim za pečenje i pecite oko 60 minuta da omekšaju. Potom ostavite da se ohlade pa odvojite meso od kore. 2. Rastopite maslac u tavi s debljim dnom. Dodajte poriluk, pirjajte ga oko 3 minute, ali pazite da ne potamni. Potom dodajte curry u prahu i kim pa sve pirjajte još minutu. 3. Dodajte meso bundeve, bistru juhu ili temeljac, a prema želji i melasu, odnosno šećer od trske. Juhu malo posolite i zapaprite, zakuhajte i poklopljenu lagano kuhajte 20 minuta na slaboj vatri. 4.Izmiksajte juhu da dobijete glatku tekućinu, vratite je u posudu za kuhanje pa umiješajte nasjeckano začinsko bilje i vrhnje. Popravite okus i, prema potrebi, začinite. Juhu ponovno zagrijte, ali ne smije zakuhati. Ulijte je u zagrijane zdjelice za juhu i bogato ukrasite.

04.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
13.12.2013.