očistiti, sitno narezati;
Sastojci
0 kom 2 glavice luka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 1 1/4 l juhe temeljca
0 kom 1 kg bijelog (brašnastog) krumpira
0 kom 1 kiselo vrhnje (150 g)
0 kom 1 žlicu usitnjenog bosiljka 2 žlice sitno isjeckanog vlasca 400 g rajčica
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
očistiti, oprati, izrezati na kockice ili rezance;
03.
otopiti i na njemu pirjati povrće i luk;
04.
dodati i kuhati;
05.
oguliti, oprati, narezati na kockice, dodati u juhu i kuhati 12-15 min; krumpir i povrće protisnuti kao za pire;
06.
umiješati u juhu, te dodati
07.
staviti u kipuću vodu, ohladiti, oguliti, odstraniti sjemenke i izrezati na kockice; dodati u juhu, još jedanput prokuhati, posoliti i popapriti.
08.
oko 35 min
09.
šunka.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb