oprati pod hladnom tekućom vodom i s
Sastojci
0 kom 500 g rebara 2-3 kosti
0 kom nekoliko zrna papra
0 kom 1/2 l slane vode
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 1 kg bijelog (brašnastog) krumpira
0 kom 2-3 zelene paprike (oko 400 g)
0 kom 150 g mesnate slanine
0 kom 4 glavice luka
0 kom sol, papar, slatku mljevenu papriku 4 hrenovke
Priprema
01.
02.
staviti kuhati u
03.
skidati pjenu;
04.
očistiti, oprati, sitno izrezati, dodati u juhu i kuhati 1 1/2 - 2 sata; juhu procijediti, odvojiti meso od kosti, izrezati ga na kockice i odložiti;
05.
oguliti, oprati, izrezati na kockice
06.
očistiti od sjemenki, oprati i izrezati na rezance;
07.
izrezati na kockice, popržiti
08.
oguliti, sitno izrezati i pirjati sa slaninom da postane staklast; dodati juhu i kockice krumpira, kuhati oko 5 min, dodati papriku i kuhati još oko 10 min; dodati narezano meso,
09.
narezati na ploške, dodati u juhu, sve zajedno prokuhati.
10.
3/4 - 2 1/4 h.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb