Juha od komorača i riba

Juha od komorača i riba

Sastojci

0 kom 1 kg kosti od fine ribe (iver ili losos)
0 kom 2 l slane vode
0 kom 500 g ribljih fileta (iver ili losos)
0 kom sok od 1 limuna
0 kom 4-5 gomolja komorača
0 kom 4 glavice luka (oko 200 g) 1 vezicu povrća za juhu (bez celera) 1 češanj češnjaka 4 žlice maslinova ulja 100 g riže
0 kom 1 žličicu zelenog papra 2 lovorova lista
0 kom 250 g rajčice
0 kom 2 žlice nasjeckanog zelenog peršina

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi i staviti kuhati u kad zavrije pustiti da lagano kuha 10-15 minuta, procijediti vodu i odvojiti riblju juhu

02.

isprati u hladnoj tekućoj vodi ocijediti, narezati na sitne kockice dodati te pustiti da stoji oko 15 minuta

03.

odstraniti zeleni dio, očistiti gomolje, te oprati i podijeliti na osmine očistiti i narezati na kockice oprati i narezati na male komade očistiti, nasjeckati ili protisnuti podgrijati, te sve sastojke sa propržiti dodati riblju juhu zdrobiti, dodati te pustiti pokrivenu juhu da kuha oko 20 minuta povremeno skidati pjenu s juhe staviti nakratko u kipuću vodu (ne kuhati), isprati u hladnoj vodi, skinuti kožicu, prerezati, odstraniti sjemenke, izrezati rajčice na kockice, te dodati u juhu komadiće ribe sa sokom od limuna i kockicama rajčicama pustiti juhu da kuha u otvorenom loncu 8-10 minuta (ne smije zakipiti), oprati zelenilo od komorača, osušiti i staviti u juhu sa

04.

oko 50 min

žena.hr
15.5.2016.