Luk oguliti , sitno isjeckati. Mrkvu također sitno isjeckati, kao i rajčicu (ja sam rajčicu ogulila tako da je bilo još bolje) i meso. Isjeckani luk staviti u vrelo ulje i peći par minuta, zatim dodati mrkvu i to zajedno peći još par minuta. Nakon što se to malo propržilo dodati sitno isjeckano meso, zatim uz povremeno mijesanje ispržiti meso,luk i mrkvu. Poslije par minuta dodati sitno isjeckanu rajčicu, dodati prešin pa promiješati, i na kraju dodat grašak i to ostaviti jos 2 min.da se prži. Posolit, pobiberit (a ne puno da se ne prisoli ) po želji stavit vegete i stavit 1 žličicu crvene slatke paprike i promješati i dodati u šerpu vruće vode tako da prekrije grašak i ostalo povrće. Tako kuhati 15 min. i dodati još vode po želji. Porbati da li je dovoljno slano nakon dodatka vode, ako nije posolit. Tako kuhati jos 15-20 minuta dok grašak ne bude skuhan. Nakon što je juha skuhana može se odma poslužiti.
Sastojci
0 kom 300 grama graška
0 kom 3 malo veće mrkve
0 kom 1 veći crveni luk
0 kom 100 grama pilećih filea (pilećih prsa) (Mada se može uzeti bilo koje meso, lijepo je i sa junećim mesom ili kombinacija piltina-junetina)
0 kom 1 veća rajčica
0 kom so,biber (po želji može i vegeta)
0 kom crvena slatka paprika
0 kom peršin
Priprema
01.
02.
Prijatno