Juha od gljiva i riže

Juha od gljiva i riže

Sastojci

0 kom 500 g govedine (gornje rebro ili koljenica)
0 kom 1 1/2 hladne slane vode;
0 kom Savjet:
0 kom 250 g šampinjona
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom sol malo nasjeckanog estragona
0 kom 50 g riže
0 kom 125 g kuhanih šparoga
0 kom začinima za juhu.
0 kom Vrijeme pirjanja za gljive:
0 kom Polagano kuhanje riže:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, staviti u

02.

pustiti da zakuha; skinuti pjenu, pustiti da dalje pomalo kuha dok meso ne omekša; izvaditi meso iz juhe, odvojiti ga od kosti, narezati na sitno i staviti na stranu;

03.

-15 min

04.

umjesto šampinjona mogu se upotrijebiti vrganji ili lisičice.

05.

očistiti, narezati na ploške;

06.

rastopiti i malo popržiti šampinjone; doliti juhu; dodati

07.

i pustiti da s gljivama zakuha;

08.

dodati

09.

i zakuhati (riža mora nabubriti, ali se ne smije raskuhati);

10.

dodati u juhu zajedno s usitnjenim mesom; pusti juhu da kratko zakuha; začiniti

11.

oko 2 h

12.

oko 10 min

žena.hr
20.12.2014.