Bundevu narežite na dugačke kriške i stavite na pleh za pečenje zajedno s neoguljenim češnjakom i 2 žlice maslinova ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta, odnosno do smećkaste boje.
Sastojci
0 kom 700 g očišćene žute bundeve
0 kom 6 režnjeva češnjaka
0 kom 4 žlice nasjeckanog peršina
0 kom 4 žlice maslinova ulja
0 kom 2 srednja poriluka
0 kom 1 grančica celera
0 kom 50 g riže dugog zrna
0 kom 3 Povrtne kocke Podravka
0 kom 1,4 l vode
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
2. Ohladite bundevu, očistite češnjak pa ih zajedno usitnite u električnoj sjeckalici.
03.
3. U posudi zagrijte preostalo ulje, dodajte narezani poriluk i celer te pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
04.
4. Dodajte rižu, povrtne kocke, zalijte kipućom vodom i kuhajte još 15 do 20 minuta dok riža nije kuhana.
05.
5. Pire od bundeve umiješajte u juhu, dodajte papar, nasjeckani peršin, po potrebi dosolite i sve zajedno kratko prokuhajte.