Juha od buča

Juha od buča

Sastojci

0 kom 1 kg kosti od rostbifa
0 kom 1 1/2 l slane vode
0 kom 100 g svježeg, slatkog vrhnja
0 kom Savjet:
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 2 lovorova lista 1 čajnu žlicu zrnaca bijelog papra
0 kom 100 gr luka
0 kom 1 kg mesa od bundeve (pripremljeno, izvagano)
0 kom margarin
0 kom solju, paprom, šećerom
0 kom 50 g zrna pinije
0 kom 2 žlice nasjeckanog kopra

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, staviti u

02.

pustiti da zavrije, skinuti pjenu

03.

oko 1 h i 45 min.

04.

juhu od bundeva možete poslužiti i hladnu.

05.

očistiti, oprati, izrezati sa

06.

dodati kostima; pustiti da polagano kuha oko 1 1/2 h u otvorenom loncu; povremeno skinuti pjenu tekućinu ukuhati po prilici u 1 l vode, procijediti

07.

očistiti, izrezati na kockice

08.

izrezati na kockice veličine 1 cm

09.

otopiti, proprijati kockice luka, dodati kockice bundeve, propirjati, sve zajedno pustiti da zakuha, nadoliti vruću juhu, pustiti opet sve to da zakuha, zatim da polagano ključa 15 minuta dok se bundeva ne počne raspadati, komade bundeve protisnuti u vrućoj juhi, juhu začiniti

10.

popržiti u tavi bez masnoće da postanu žuti,

11.

umiješati u juhu

12.

dodati.

žena.hr
25.4.2015.