Odvojiti žumanjak od bjelanjka i u posudi sa žumanjcima miksati šećer i vanilin šećer dok se taj šećer dobro ne istopi. U drugoj posudi izmiksati bjelanjke s prstohvatom soli te nakon toga naizmjence stavljati žlicu istučenih bjelanjaka i žlicu brašna miksajući to u prvoj posudi sa žumanjcima da se to sve dobro poveže. 2. Biskvit se peče 10 minuta na 200 stupnjeva. Nakon što se ispeče, pustiti da se malo ohladi i zatim ga prerezati na pola. Ukoliko se ne želite gnjaviti s rezanjem biskvita, ispecite si dva. Prvi dio biskvita malo natopiti mlijekom i rumom. 3. Zatim dvije vrećice želatine u prahu ostaviti da bubre u vodi 10 minuta i za to vrijeme napraviti kremu. 4. Za kremu se vrhnje istuče u šlag, dodaju se naribane limunove korice, vanilin šećer, zatim jogurt i šećer u prahu. Želatinu malo otopiti na vatri i ubaciti u kremu miksajući ju. 5. Potom u kremu ubaciti sve višnje i dobro pomiješati, a možete prvo na natopljeni biskvit staviti kremu pa višnje, pa drugi biskvit, također malo poškropljen mlijekom i rumom te ostatak kreme i višanja. 6. Zatim sve to ohladiti u hladnjaku i preliti čokoladom te vratiti u hladnjak. Kolač je najbolje jesti dan poslije kad se dobro ohladi i sve stisne.
Sastojci
0 kom Za biskvit: 4 jaja 120 g šećera 120 g glatkog brašna vanilin šećer prstohvat soli pola žličice praška za pecivo malo mlijeka i ruma
0 kom Krema: 200 ml slatkog vrhnja za šlag limunove korice 2 vanilin šećera 150 g šećera u prahu 800 ml čvrstog jogurta 2 vrećice želatine tegla višanja (ili ako imate domaće onda oko 400-500g)
0 kom Preljev: 100 g čokolade za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema
01.
02.
Korisnički recept: kalimer0