Postupak pripreme biskvita svima je već dovoljno jasan. :)
Sastojci
Priprema
Ja sam odvojila žumanjak od bjelanjka i u posudi sa žumanjcima miksala šećer i vanilin šećer dok se taj šećer dobro ne "istopi". U drugoj sam posudi izmiksala bjelanjce s prstohvatom soli (inače uvijek u njih stavim sol) te nakon toga naizmjence stavljala žlicu istučenih bjelanjaka i žlicu brašna miksajući to u onoj prvoj posudi sa žumanjcima da se to sve dobro poveže.
Biskvit se peče 10 minuta na 200 stupnjeva. Nakon što se ispeče, pustila sam ga da se malo opusti i zatim ga prerezala na pola. Ukoliko se ne želite gnjaviti s rezanjem biskvita, ispecite si dva :) Prvi dio bisvita vratila sam u tepsiju i malo ga natopila (poškropila) mlijekom i rumom.
Zatim sam dvije vrećice želatine u prahu pustila da bubre u vodi 10 minuta dok ne napravim kremu. (upute su na vrećici želatine :)
Krema: vrhnje se istuče u šlag, ubaci se naribane limunove korice, vanilin šećer, zatim jogurt i šećer u prahu. Zatim onu želatinu otopiti malo na vatri i ubaciti u kremu miksajući ju.
E, sad možete automatski u tu kremu ubacili sve višnje i pomiješati dobro, a možete prvo na onaj natopljeni biskvit staviti kremu pa višnje, pa drugi bisvit isto malo natopljen, tj. ispravnije poškropljen mlijekom i rumom, ostatak kreme i ostatak višanja na to.
Ja sam ipak višnje pomiješala s kremom, pa stavila dio na jedan biskvit, drugi biskvit na to i ostatak kreme.
Zatim sve to zajedno ohladiti u hladnjaku i preliti čokoladom te vratiti u hladnjak.
Najbolje ga je jesti dan poslije kad se dobro ohladi i sve stisne :)