Jogurt torta s višnjama

Jogurt torta s višnjama

Sastojci

0 kom BISKVIT:
0 kom 4 jaja
0 kom limunove korice
0 kom 2 vanilin šećera
0 kom 150g šećera u prahu
0 kom 800ml čvrstog jogurta
0 kom 2 vrećice želatine
0 kom tegla višanja (ili ako imate domaće onda oko 400-500g)
0 kom PRELJEV:
0 kom 100g čokolade za kuhanje
0 kom 100ml slatkog vrhnja za šlag
0 kom 120g šećera
0 kom 120g glatkog brašna
0 kom vanilin šećer
0 kom prstohvat soli
0 kom pola žlićice praška za pecivo
0 kom malo mlijeka i ruma
0 kom KREMA:
0 kom 200ml slatkog vrhnja za šlag

Priprema

01.

Postupak pripreme biskvita svima je već dovoljno jasan. :)

02.

Ja sam odvojila žumanjak od bjelanjka i u posudi sa žumanjcima miksala šećer i vanilin šećer dok se taj šećer dobro ne "istopi". U drugoj sam posudi izmiksala bjelanjce s prstohvatom soli (inače uvijek u njih stavim sol) te nakon toga naizmjence stavljala žlicu istučenih bjelanjaka i žlicu brašna miksajući to u onoj prvoj posudi sa žumanjcima da se to sve dobro poveže.

03.

Biskvit se peče 10 minuta na 200 stupnjeva. Nakon što se ispeče, pustila sam ga da se malo opusti i zatim ga prerezala na pola. Ukoliko se ne želite gnjaviti s rezanjem biskvita, ispecite si dva :) Prvi dio bisvita vratila sam u tepsiju i malo ga natopila (poškropila) mlijekom i rumom.

04.

Zatim sam dvije vrećice želatine u prahu pustila da bubre u vodi 10 minuta dok ne napravim kremu. (upute su na vrećici želatine :)

05.

Krema: vrhnje se istuče u šlag, ubaci se naribane limunove korice, vanilin šećer, zatim jogurt i šećer u prahu. Zatim onu želatinu otopiti malo na vatri i ubaciti u kremu miksajući ju.

06.

E, sad možete automatski u tu kremu ubacili sve višnje i pomiješati dobro, a možete prvo na onaj natopljeni biskvit staviti kremu pa višnje, pa drugi bisvit isto malo natopljen, tj. ispravnije poškropljen mlijekom i rumom, ostatak kreme i ostatak višanja na to.

07.

Ja sam ipak višnje pomiješala s kremom, pa stavila dio na jedan biskvit, drugi biskvit na to i ostatak kreme.

08.

Zatim sve to zajedno ohladiti u hladnjaku i preliti čokoladom te vratiti u hladnjak.

09.

Najbolje ga je jesti dan poslije kad se dobro ohladi i sve stisne :)

žena.hr
6.8.2014.