Odvojiti žutanjak i bjelanjak. Od bjelanjka izmiksati snijeg.
Sastojci
Priprema
Izmiješati žutanjke, dodati šećer, vanilin šećer, miješati. Dodati rastopljeni margarin, obje vrste brašna. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izlijati u kalup za tortu i staviti peći na 170 stupnjeva. Kad je pečeno staviti na hlađenje.
Želatinu staviti da nabubri u hladnoj vodi (prema receptu na vrećici). Za to vrijeme izmiksati vrhnje za šlag. U njega dodati jogurt i dobro izmiješati. Kad želatina nabubri lagano ju rastopiti i ulijati u kremu te sve zajedno dobro izmiješati.
Ohlađeni biskvit smjestiti na stalak za tortu. Oko njega staviti kalup za tortu te na biskvit ulijati kremu. Staviti tortu u hladnjak da se krema malo stisne.
Voće narezati na komade (po želji) i posložiti na tortu.
Za preljev staviti želatinu stavi u 3 dcl vode da nabubri. Dok nabubri, lagano rastopiti i prelijati preko voća.
Tortu staviti na hlađenje. Kalup maknuti drugi dan kad se torta dobro stisne.