Jogurt torta

Jogurt torta

Sastojci

0 kom Tijesto:
0 kom 3 jaja
0 kom 20 g želatine
0 kom 0,5 l vrhnja za šlag
0 kom Preljev:
0 kom 20 g želatine
0 kom 3 dcl vode
0 kom svježe voće po želji
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 7 dag oštrog brašna
0 kom 7,5 dag šećera
0 kom 3 dag gustina
0 kom 4 dag margarina
0 kom Jogurt krema:
0 kom 3 voćna jogurta
0 kom 10 dag šećera

Priprema

01.

Odvojiti žutanjak i bjelanjak. Od bjelanjka izmiksati snijeg.

02.

Izmiješati žutanjke, dodati šećer, vanilin šećer, miješati. Dodati rastopljeni margarin, obje vrste brašna. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.

03.

Izlijati u kalup za tortu i staviti peći na 170 stupnjeva. Kad je pečeno staviti na hlađenje.

04.

 Želatinu staviti da nabubri u hladnoj vodi (prema receptu na vrećici). Za to vrijeme izmiksati vrhnje za šlag. U njega dodati jogurt i dobro izmiješati. Kad želatina nabubri lagano ju rastopiti i ulijati u kremu te sve zajedno dobro izmiješati.

05.

Ohlađeni biskvit smjestiti na stalak za tortu. Oko njega staviti kalup za tortu te na biskvit ulijati kremu. Staviti tortu u hladnjak da se krema malo stisne.

06.

Voće narezati na komade (po želji) i posložiti na tortu.

07.

 Za preljev staviti želatinu stavi u 3 dcl vode da nabubri. Dok nabubri, lagano rastopiti i prelijati preko voća.

08.

 Tortu staviti na hlađenje. Kalup maknuti drugi dan kad se torta dobro stisne.

09.

žena.hr
5.7.2015.