Kvasac i šećer staviti u mlaku vodu. Promiješati i ostaviti da se digne.
Sastojci
0 kom 2 jaja
0 kom 1 jogurt u čaši
0 kom kvasac 50gr
0 kom 2 dcl vode
0 kom 2 žličice šećera
0 kom 2 žličice soli
0 kom brašno po potrebi (oko 700-800 gr) tip 400 glatko
0 kom sezam za posipanje
0 kom 150 gr margarina za mazanje
Priprema
01.
02.
U brašno dodati jaja, sol, jogurt i kvasac, pa zamijesiti tijesto. Ostaviti 5 minuta da se odmori, pa razvaljati u veliki pravokutnik, tanak oko 5mm. Premazati margarinom.
03.
Uvaljati u roladu. Narezati roladu na debljine oko 4-5 cm.
04.
Složiti u okruglu posudu.
05.
Masa mora da se udvostruči.
06.
Na vrh svake rolade staviti malo margarina i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C dok ne porumeni.
07.
Pogaču držati u suhoj krpi.