Po želji ovom receptu možeš dodati ekstrakt vanilije ili naribanu koricu limuna.
Sastojci
Priprema
Prosijati brašno (25 dkg) s praškom za pecivo. U brašno izrezati margarin na listiće, pa dodati žumanjke razmućene sa šećerom (10 dkg) i jednim paketom vanilin šećera. Umijesiti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela i staviti u hladnjak.
Nakon pola sata izvaditi tijesto iz hladnjaka i rastanjiti na veličinu tepsije. Namotati na valjak i prebaciti u lim za pečenje (namastiti je i posuti brašnom, pa višak brašna otresti), i staviti peći na 180 stupnjeva Celzijusa.
Za kremu pomiješati jogurt, kiselo vrhnje, 20 dkg šećera, jedan vanilin šećer, 5 žlica brašna i 4 bjelanjka.
Kad tijesto malo porumeni, izvaditi iz pećnice, malo prohladiti pa preliti nadjevom. Po nadjevu na krupni ribež naribati drugi dio tijesta,
Peći još otprilike pola sata, pečeno ohladiti i posuti šećerom u prahu.