oguliti, oprati, posušiti;
Sastojci
0 kom 750 g malih krumpira
0 kom 30 g margarina ili maslaca
0 kom 30 g maslaca ili margarina
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom Vrijeme pirjanja za povrće:
0 kom Vrijeme pečenja za jetrica:
0 kom 2 žlice ulja
0 kom solju;
0 kom 250 g malih glavica luka
0 kom 500 g mrkve
0 kom 2 lista lovora
0 kom 250 g poriluka
0 kom paprom, 1 čajnom žlicom majčine dušice.
0 kom 500 g jetrica od peradi
Priprema
01.
02.
zagrijati na vatri sa
03.
oko 50 min
04.
oko 10 min.
05.
ubaciti krumpire i ostaviti da se prže oko 20 min; povremeno promiješati, posuti
06.
očistiti
07.
očistiti, ostrugati, oprati i rezati na debele ploške; luk, mrkvu i
08.
dodati krumpiru i ostaviti da se prži 20 min;
09.
očistiti, temeljito oprati, izrezati na kolutiće, po potrebi još jednom oprati, dodati povrću i ostaviti na vatri još 10 min; začiniti
10.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, po potrebi izvaditi žilice i cjevčice;
11.
zagrijati na vatri, staviti jetrica, peći 8-10 min i umiješati u gotovo povrće
12.
isprati u hladnoj vodi, ocijediti, otrgati listiće, sitno ih nasjeckati i posuti po jetricama.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb