isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti tanku kožicu, eventualno žilice, narezati na manje ploške;
Sastojci
0 kom 400 g svinjskih jetara
0 kom 8 šampinjona srednje veličine
0 kom Prilog:
0 kom 2 glavice luka
0 kom 1 jabuku
0 kom 1 zelenu papriku
0 kom 1 žlicu margarina
0 kom 12 španjolskih maslina punjenih paprikom, nekoliko na prutiće izrezanih komadića paradajz-paprike (iz staklenke)
0 kom 4 žlice ulja
0 kom sol, svježe mljeveni papar, slatku papriku.
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
očistiti, oprati
03.
očistiti, razrezati na osmine
04.
oguliti, izrezati na osmine i izvaditi sjemenke
05.
raspoloviti, odstraniti peteljku, sjemenke i bijele stijenke, oprati, razrezati na komade
06.
ugrijati, nakratko popržiti jetra i izvaditi ih iz masnoće šampinjone; osmine luka, kriške jabuke i kockice paprike kratko popržiti u masnoći, nataknuti ih naizmjence na ražnjić zajedno sa
07.
ugrijati, ispeći jetrene ražnjiće sa svih strana, začiniti dodavajući
08.
oko 5 min
09.
riža na maslacu ili prutići od bijelog kruha, ili zemičke od raženog brašna s maslacem.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb