narezati na kockice;
Sastojci
0 kom 50 g slanine
0 kom 2 luka
0 kom 1 žlicom želea od ribiza
0 kom kriškama naranče.
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 250 ml (1/4 l) kiselog vrhnja
0 kom sol;
0 kom 4 komada jelenjeg mesa (od otprilike 125 g, 2 cm debljine, od hrpta)
0 kom 4 žlice masla
0 kom 4 kriške bijelog kruha
0 kom 6 bobica borovice
0 kom 200 g pirjanih višanja (bez koštica)
Priprema
01.
02.
očistiti, narezati, otopiti slaninu i na njoj propirjati luk i
03.
-8 min.
04.
dodati
05.
izmutiti šibom za snijeg, umak pustiti da zavrije i kuhati 10 min, dodati kao začin
06.
lagano istući, stisnuti;
07.
zagrijati i ispeći odreske s obje strane povremeno zalijevati umakom od pečenja, posoliti, staviti na toplo;
08.
ispržiti u otopljenom maslacu da poprimi zlatnožutu boju (po želji kruh se može staviti u toster), staviti u zagrijanu pećnicu i na kruh položiti odreske;
09.
protisnuti, posuti preko odrezaka umak od pečenja prokuhati s vodom i preliti preko mesa;
10.
kratko ugrijati sa
11.
po želji staviti na odreske ili poslužiti na
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb