Jelenji steak s višnjama

Jelenji steak s višnjama

Sastojci

0 kom 50 g slanine
0 kom 2 luka
0 kom 1 žlicom želea od ribiza
0 kom kriškama naranče.
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 250 ml (1/4 l) kiselog vrhnja
0 kom sol;
0 kom 4 komada jelenjeg mesa (od otprilike 125 g, 2 cm debljine, od hrpta)
0 kom 4 žlice masla
0 kom 4 kriške bijelog kruha
0 kom 6 bobica borovice
0 kom 200 g pirjanih višanja (bez koštica)

Priprema

01.

narezati na kockice;

02.

očistiti, narezati, otopiti slaninu i na njoj propirjati luk i

03.

-8 min.

04.

dodati

05.

izmutiti šibom za snijeg, umak pustiti da zavrije i kuhati 10 min, dodati kao začin

06.

lagano istući, stisnuti;

07.

zagrijati i ispeći odreske s obje strane povremeno zalijevati umakom od pečenja, posoliti, staviti na toplo;

08.

ispržiti u otopljenom maslacu da poprimi zlatnožutu boju (po želji kruh se može staviti u toster), staviti u zagrijanu pećnicu i na kruh položiti odreske;

09.

protisnuti, posuti preko odrezaka umak od pečenja prokuhati s vodom i preliti preko mesa;

10.

kratko ugrijati sa

11.

po želji staviti na odreske ili poslužiti na

žena.hr
31.3.2016.