Jelenji steak s lisičicama

Jelenji steak s lisičicama

Sastojci

0 kom 400 g lisičica
0 kom 3 žlice maslaca
0 kom Prilog:
0 kom paprom, soli
0 kom 4 komada jelenjeg fileta (od otprilike 150 g, 2 cm debljine)
0 kom 2 žlice masla
0 kom paprom, soli
0 kom 125 ml (1/8 l) mesne juhe
0 kom 125 ml (1/8 l) suhog vina
0 kom 1 čašicu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom 1 žlicom želea od ribiza

Priprema

01.

očistiti, oprati, ostaviti da se ocijede, velike gljive prepoloviti ili izrezati na četvrtine;

02.

otopiti, gljive pirjati otprilike 15 min, začiniti

03.

mahune sa slaninom.

04.

i ostaviti na toplome

05.

lagano istući;

06.

zagrijati, meso pržiti sa svake strane oko 3 min, začiniti

07.

izvaditi i ostaviti na toplome; umak od pečenja zakuhati sa

08.

i dodati

09.

umak od pečenja prokuhati na otprilike polovicu mase

10.

pomiješati sa

11.

staviti u umak, zagrijati, začiniti solju; steak s gljivama poslužiti na zagrijanoj plitici; preliti umakom.

žena.hr
1.6.2013.