očistiti, oprati, ostaviti da se ocijede, velike gljive prepoloviti ili izrezati na četvrtine;
Sastojci
0 kom 400 g lisičica
0 kom 3 žlice maslaca
0 kom Prilog:
0 kom paprom, soli
0 kom 4 komada jelenjeg fileta (od otprilike 150 g, 2 cm debljine)
0 kom 2 žlice masla
0 kom paprom, soli
0 kom 125 ml (1/8 l) mesne juhe
0 kom 125 ml (1/8 l) suhog vina
0 kom 1 čašicu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom 1 žlicom želea od ribiza
Priprema
01.
02.
otopiti, gljive pirjati otprilike 15 min, začiniti
03.
mahune sa slaninom.
04.
i ostaviti na toplome
05.
lagano istući;
06.
zagrijati, meso pržiti sa svake strane oko 3 min, začiniti
07.
izvaditi i ostaviti na toplome; umak od pečenja zakuhati sa
08.
i dodati
09.
umak od pečenja prokuhati na otprilike polovicu mase
10.
pomiješati sa
11.
staviti u umak, zagrijati, začiniti solju; steak s gljivama poslužiti na zagrijanoj plitici; preliti umakom.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb