Jelenji steak s artičokama

Jelenji steak s artičokama

Sastojci

0 kom 4 jelenja odreska (od 100 g)
0 kom 250 ml (1/4 l) crnog vina
0 kom Vrijeme pirjanja povrća:
0 kom Vrijeme prženja mesa:
0 kom Prilog:
0 kom 8 bobica borovica
0 kom 250 g luka
0 kom 40 g maslaca sa začinima
0 kom 1 staklenku artičoka (190 g)
0 kom 4 gotove paštete od lisnatog tijesta
0 kom 60 g maslaca sa začinima
0 kom 4 žlice slatkog vrhnja
0 kom paprom i soli

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, eventualno očistiti od žilica, lagno istući i stisnuti; staviti u

02.

i dodati

03.

otprilike 15 min

04.

svaka strana 3-4 min

05.

kuhani slani krumpir, tjestenina.

06.

ostaviti u marinadi otprilike 1 sat, ocijediti kroz cjediljku;

07.

očistiti, sitno izrezati

08.

zagrijati i na njemu propirjati luk dodati otprilike pola količine marinade; ostaviti luk da se pirja oko 10 min;

09.

ocijediti, dodati luku, pirjati oko 3 minute, staviti na toplo;

10.

ugrijati u pećnici prema uputi na paketiću; ostaviti na toplome;

11.

zagrijati, ispržiti odreske sa svake strane; poslužiti na zagrijanoj plitici i staviti na toplo; umak od pečenja prokuhati s ostatkom marinade; umiješati

12.

i začiniti

13.

artičoke staviti u paštete, poslužiti zajedno s odrescima na plitici i dodati umak.

žena.hr
19.7.2013.