oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, eventualno očistiti od žilica, lagno istući i stisnuti; staviti u
Sastojci
0 kom 4 jelenja odreska (od 100 g)
0 kom 250 ml (1/4 l) crnog vina
0 kom Vrijeme pirjanja povrća:
0 kom Vrijeme prženja mesa:
0 kom Prilog:
0 kom 8 bobica borovica
0 kom 250 g luka
0 kom 40 g maslaca sa začinima
0 kom 1 staklenku artičoka (190 g)
0 kom 4 gotove paštete od lisnatog tijesta
0 kom 60 g maslaca sa začinima
0 kom 4 žlice slatkog vrhnja
0 kom paprom i soli
Priprema
01.
02.
i dodati
03.
otprilike 15 min
04.
svaka strana 3-4 min
05.
kuhani slani krumpir, tjestenina.
06.
ostaviti u marinadi otprilike 1 sat, ocijediti kroz cjediljku;
07.
očistiti, sitno izrezati
08.
zagrijati i na njemu propirjati luk dodati otprilike pola količine marinade; ostaviti luk da se pirja oko 10 min;
09.
ocijediti, dodati luku, pirjati oko 3 minute, staviti na toplo;
10.
ugrijati u pećnici prema uputi na paketiću; ostaviti na toplome;
11.
zagrijati, ispržiti odreske sa svake strane; poslužiti na zagrijanoj plitici i staviti na toplo; umak od pečenja prokuhati s ostatkom marinade; umiješati
12.
i začiniti
13.
artičoke staviti u paštete, poslužiti zajedno s odrescima na plitici i dodati umak.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb