prepoloviti, skinuti peteljke, očistiti od koštica, odstraniti bijele unutarnje dijelove, narezati na rezance;
Sastojci
0 kom 1 crvenu i 1 zelenu papriku
0 kom 4 glavice luka
0 kom Vrijeme pripremanja:
0 kom Prilog:
0 kom 400 g jelenjeg mesa (filet ili hrbat)
0 kom 50 g maslaca ili margarina
0 kom paprom, soli, slatkom paprikom
0 kom 250 ml (1/4 l) mesne juhe
0 kom 220 g cikle (iz limenke) 1 kiseli krastavac
0 kom 1 žličicu gustina
0 kom 4 žlice kiselog vrhnja
0 kom 1 žlicom nasjeckanog peršina.
Priprema
01.
02.
očistiti, prepoloviti, narezati na ploške
03.
krumpir s peršinom ili okruglice od krumpira.
04.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, skinuti žilice, narezati na tanke rezance;
05.
otopiti; rezance mesa pirjati oko 6 min uz miješanje, staviti na toplo, luk dodati umaku u kojem se pirjalo meso i pirjati dok ne poprimi zlatnožutu boju; dodati izrezanu papriku i kratko zajedno pirjati, začiniti
06.
dodati
07.
zakuhati, ostaviti da se zajedno pirja otprilike 30 min;
08.
ocijediti,; oba sastojka narezati na rezance, zajedno s mesom dodati paprici i luku i pirjati 5-10 min;
09.
izmiješati sa
10.
i povezati sote, posuti
11.
otprilike 1 h
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb