Jelenji sote na mađarski način

Jelenji sote na mađarski način

Sastojci

0 kom 1 crvenu i 1 zelenu papriku
0 kom 4 glavice luka
0 kom Vrijeme pripremanja:
0 kom Prilog:
0 kom 400 g jelenjeg mesa (filet ili hrbat)
0 kom 50 g maslaca ili margarina
0 kom paprom, soli, slatkom paprikom
0 kom 250 ml (1/4 l) mesne juhe
0 kom 220 g cikle (iz limenke) 1 kiseli krastavac
0 kom 1 žličicu gustina
0 kom 4 žlice kiselog vrhnja
0 kom 1 žlicom nasjeckanog peršina.

Priprema

01.

prepoloviti, skinuti peteljke, očistiti od koštica, odstraniti bijele unutarnje dijelove, narezati na rezance;

02.

očistiti, prepoloviti, narezati na ploške

03.

krumpir s peršinom ili okruglice od krumpira.

04.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, skinuti žilice, narezati na tanke rezance;

05.

otopiti; rezance mesa pirjati oko 6 min uz miješanje, staviti na toplo, luk dodati umaku u kojem se pirjalo meso i pirjati dok ne poprimi zlatnožutu boju; dodati izrezanu papriku i kratko zajedno pirjati, začiniti

06.

dodati

07.

zakuhati, ostaviti da se zajedno pirja otprilike 30 min;

08.

ocijediti,; oba sastojka narezati na rezance, zajedno s mesom dodati paprici i luku i pirjati 5-10 min;

09.

izmiješati sa

10.

i povezati sote, posuti

11.

otprilike 1 h

žena.hr
5.4.2016.