Izmiksaj sve sastojke za tijesto. Pola količine stavi u nauljen i brašnom posut lim (vel. oko 30x20 cm) i ispeci do pola (cca.10 min).
Sastojci
0 kom Za tijesto:
0 kom 3 žumanjka
0 kom snijeg od 3 bjelanjka
0 kom 12 žlica šećera
0 kom 12 žlica ulja
0 kom 20 žlica mlijeka
0 kom 16 žlica brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom Nadjev:
0 kom 1/2 kg svježeg sira
Priprema
01.
02.
Za to vrijeme istuci čvrst snijeg od bjelanjaka kojeg lagano umiješaj u prethodno izmiksan sir, pa sve zajedno još malo izmiksaj.
03.
Na polupečeno tijesto razmaži sir, prelij drugom polovinom tijesta i peci u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 min, pa smanji temperaturu na 150°C i peci još dodatnih desetak minuta.
04.
Pečenu pitu pospi šećerom u prahu.