Jednostavna musaka od graha

Jednostavna musaka od graha

Sastojci

0 kom 1 kg kuhanog graha
0 kom 1/2 kg domaćih kobasica
0 kom malo vegete
0 kom malo ulja
0 kom malo sode bikarbone
0 kom 2 glavice crvenog luka
0 kom 2-3 režnja češnjaka
0 kom 1/2 male žličice mljevene crvene paprike
0 kom 1 žlica chilli umaka
0 kom 2-3 dl kiselog vrhnja
0 kom 2 jaja
0 kom žlica krušnih mrvica
0 kom peršinov list

Priprema

01.

Ako ne koristite grah iz konzerve tada suhi grah večer prije namočiti, pa ga drugi dan skuhati, ukoliko je iz konzerve nije potrebno kuhati.

02.

Skuhajte kobasice, narežite ih na kolutiće.

03.

Sitno nasjeckajte crveni i bijeli luk pa ga stavite na vruće ulje, pospite prstohvatom sode bikarbone i pirjajte uz miješanje dok luk ne postane staklast. Dodajte narezane kobasice, dobro izmješajte, pospite crvenom paprikom, dodajte chilli umak, peršinov list i malo vegete, pa umiješajte kuhani grah.

04.

Kiselo vrhnje dobro izmješajte sa jajima.

05.

Vatrostalnu posudu namastite uljem pa po njoj rasporedite grah i kobasice, poravnajte površinu, pa prelijte smjesom vrhnja i jaja, te pospite žlicom krušnih mrvica.

06.

Zapecite na temp. od oko 200°C desetak minuta.

07.

Poslužite uz zelenu salatu.

žena.hr
18.2.2014.