Ako ne koristite grah iz konzerve tada suhi grah večer prije namočiti, pa ga drugi dan skuhati, ukoliko je iz konzerve nije potrebno kuhati.
Sastojci
0 kom 1 kg kuhanog graha
0 kom 1/2 kg domaćih kobasica
0 kom malo vegete
0 kom malo ulja
0 kom malo sode bikarbone
0 kom 2 glavice crvenog luka
0 kom 2-3 režnja češnjaka
0 kom 1/2 male žličice mljevene crvene paprike
0 kom 1 žlica chilli umaka
0 kom 2-3 dl kiselog vrhnja
0 kom 2 jaja
0 kom žlica krušnih mrvica
0 kom peršinov list
Priprema
01.
02.
Skuhajte kobasice, narežite ih na kolutiće.
03.
Sitno nasjeckajte crveni i bijeli luk pa ga stavite na vruće ulje, pospite prstohvatom sode bikarbone i pirjajte uz miješanje dok luk ne postane staklast. Dodajte narezane kobasice, dobro izmješajte, pospite crvenom paprikom, dodajte chilli umak, peršinov list i malo vegete, pa umiješajte kuhani grah.
04.
Kiselo vrhnje dobro izmješajte sa jajima.
05.
Vatrostalnu posudu namastite uljem pa po njoj rasporedite grah i kobasice, poravnajte površinu, pa prelijte smjesom vrhnja i jaja, te pospite žlicom krušnih mrvica.
06.
Zapecite na temp. od oko 200°C desetak minuta.
07.
Poslužite uz zelenu salatu.