Jednostavna kineska piletina

Jednostavna kineska piletina

Sastojci

0 kom 200 g riže
0 kom 3 žlice soka od naranče
0 kom 2 žlice sojinog umaka
0 kom 2 žlice vode
0 kom žličica kukuruznog brašna
0 kom malo češnjaka u prahu
0 kom 2 mrkve, narezane na ploške
0 kom 300 g smrznutog povrća (brokula, karfiol), ocijeđenog
0 kom ulje
0 kom 350 g pilećih prsa, narezanih na manje komadiće

Priprema

01.

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju.

02.

U međuvremenu napravite umak tako da pomiješate sok od naranče, sojin umak, vodu, kukuruzno brašno i češnjak u prahu.

03.

U wok tavi 1-2 minute pržite mrvku na vrućem ulju. Zatim dodajte brokulu i karfiol te ih pržite 2-3 minute. Maknite povrće iz tave.

04.

Dolijte malo ulja prema potrebi te ispecite piletinu dok ne poprimi zlatnu boju.

05.

U wok zatim dodajte umak i povrće te kratko držite na vatri i dobro promiješajte.

06.

Poslužite preko kuhane riže.

žena.hr
2.6.2007.