Odvojiti bjelanjak i žutanjak. Bjelanjak miksati dok se ne dobije čvrsti snijeg, onda dodati šećer i još malo miksati.
Sastojci
4 kom Jaja
14 žlica šećer
14 žlica oštrog brašna
1 kom prašak za pecivo
2 dcl mlijeka
2 dcl ulja
5 kom jabuka
0 kom malo cimeta
Priprema
01.
02.
Dodati žutanjak, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i ulje.
03.
Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
04.
U kalup staviti malo više od pola tijesta i peći dok ne dobije zlatnu boju.
05.
U međuvremenu, naribati jabuke i dinstati dok ne upiju sav sok, zasladiti šećerom te dodati malo cimeta. Jabuke ravnomjerno rasporediti po pečenom tijestu i preliti sa ostatkom tijesta.
06.
Peći dok gornji sloj tijesta ne dobije zlatnu boju. Kad je pečeno posuti sa malo šećera u prahu.