Jastučići sa gorgonzolom i ružmarinom

Jastučići sa gorgonzolom i ružmarinom

Sastojci

0 kom pola šalice vode
0 kom 50 g maslaca
0 kom 50 g brašna
0 kom sol i papar
0 kom ružmarin
0 kom 2 jaja
0 kom 125 g gorgonzole
0 kom oljuštene pistacije

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite papir za pećnicu te ga lagano namastite.

02.

Zagrijte maslac i vodu u posudi. Dodajte brašno, sol, papar i ružmarin. Držite na vatri 45-60 sekundi uz stalno miješanje. Maknite sa vatre.

03.

U posudu dodajte jaja te sa mikserom dobro promiješajte smjesu.

04.

Napunite žlicu sa smjesom te ispustite na papir za pečenje tako da se napravi kuglica. Ponovite postupak dok ne potrošite smjesu. Ostavite 5 cm razmaka između kuglica.

05.

Pecite 15 do 20 minuta. Ohladite 5 minuta.

06.

Napravite malu udubinu u svakom jastučiću te ga napunite sa sirom i pistacijama.

07.

Stavite u pećnicu na još 3-4 minute.

žena.hr
18.7.2009.