Otopiti lisnato tijesto prema uputstvima na pakiranju te za to vrijeme pripremiti nadjev.
Sastojci
0 kom 500 g lisnatog tijesta
0 kom 250 g svježeg posnog sira
0 kom 1 jaje
0 kom 200 g špinata
0 kom 100 ml kiselog vrhnja
0 kom sol, papar
Priprema
01.
02.
Špinat narezati na rezance, dobro posoliti i ostaviti da odstoji 10 minuta, pa ga zatim ocijediti.
03.
Sir izmiješati s jajem, kiselim vrhnjem i ocijeđenim špinatom. Posoliti i popapriti po potrebi.
04.
Odmrznuto lisnato tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj plohi i izrezati ga na pravokutnike cca 10x5 cm. Na jednu stranu pravokutnika stavljati žlicu smjese od sira i špinata pa preklopiti drugom stranom.
05.
Viljuškom dobro prisnuti rubove.
06.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 25 minuta.