Japanska torta by Ivy Caffe

Japanska torta by Ivy Caffe

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 70 g maslaca
0 kom Čokoladni nadjev:
0 kom 280 g vrhnja za šlag
0 kom 500 g čokolade s rižom
0 kom Nadjev od višanja:
0 kom 340 g ocijeđenih višanja
0 kom 3 dl soka od višanja
0 kom 30 g gustina
0 kom 30 g šećera
0 kom Nadjev od sira:
0 kom 600 g svježeg sira
0 kom 70 g šećera
0 kom 60 g šećera
0 kom 500 g vrhnja za šlag
0 kom 5 listova želatine
0 kom 75 g čokolade za kuhanje
0 kom 2 jaja
0 kom pola žlice kakaa
0 kom 50 g oštrog brašna
0 kom 1 žličica praška za pecivo
0 kom 1/2 dl slatkog vrhnja
0 kom 1 dl mlijeka

Priprema

01.

Umutiti maslac i šećer, malo po malo dodavati žumanjke pa sve dobro umutiti. Dodati otopljenu čokoladu i mlijeko.

02.

Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo,  vrhnje i polako miješati ručno. Na kraju pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka.

03.

Izlijati u kalup za torte i peći oko 30 minuta na 180°C.

04.

Čokoladu s rižom razlomite i lagano otopite na pari. Vrhnje za šlag polako zagrijte i dodajte u rastopljenu čokoladu, lagano miješajući.

05.

Smjesu lagano prelijte preko biskvita i pustite da se čokolada ohladi.

06.

Gustin i šećer razmutite s 2-3 žlice soka od višanja. Preostali sok zakuhajte i umutite razmućeni gustin sa šećerom. Kada prokuha i dobije staklastu boju u smjesu umutite višnje, lagano umiješajte, malo ohladite i prelijte preko čokoladnog sloja.

07.

Namočite želatinu u hladnu vodu. Sir razradite zajedno s obje vrste šećera. U posebnoj posudi umutite 450 g vrhnja za šlag do gustine jogurta. 50 g vrhnja za šlag zagrijte i otopite želatinu, pustite da se lagano ohladi te mikserom umiješajte u sir, pa u sve to lagano dodajte tučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko sloja višanja.

08.

Ostavite u hladnjaku 3-4 sata da se stisne sloj sira.

09.

Tortu ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama, strugotinama bijele ili crne čokolade ili otopljenom čokoladom.

žena.hr
27.11.2016.