Umutiti maslac i šećer, malo po malo dodavati žumanjke pa sve dobro umutiti. Dodati otopljenu čokoladu i mlijeko.
Sastojci
Priprema
Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, vrhnje i polako miješati ručno. Na kraju pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izlijati u kalup za torte i peći oko 30 minuta na 180°C.
Čokoladu s rižom razlomite i lagano otopite na pari. Vrhnje za šlag polako zagrijte i dodajte u rastopljenu čokoladu, lagano miješajući.
Smjesu lagano prelijte preko biskvita i pustite da se čokolada ohladi.
Gustin i šećer razmutite s 2-3 žlice soka od višanja. Preostali sok zakuhajte i umutite razmućeni gustin sa šećerom. Kada prokuha i dobije staklastu boju u smjesu umutite višnje, lagano umiješajte, malo ohladite i prelijte preko čokoladnog sloja.
Namočite želatinu u hladnu vodu. Sir razradite zajedno s obje vrste šećera. U posebnoj posudi umutite 450 g vrhnja za šlag do gustine jogurta. 50 g vrhnja za šlag zagrijte i otopite želatinu, pustite da se lagano ohladi te mikserom umiješajte u sir, pa u sve to lagano dodajte tučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko sloja višanja.
Ostavite u hladnjaku 3-4 sata da se stisne sloj sira.
Tortu ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama, strugotinama bijele ili crne čokolade ili otopljenom čokoladom.