Janjetina na žaru

Janjetina na žaru

Sastojci

0 kom 2 žlice sitno nasjeckanog peršina 1 čajnu žlicu soli 250 ml (1/4 l) maslinova ulja 1 čajnu žlicu usitnjenog ružmarina 1 čajnu žlicu usitnjene luštrike 1/2 čajne žlice grubo mljevenog papra 1/4 čajne žlice mljevenog pimenta
0 kom 12 janjećih kotleta
0 kom 6 ploški janjećeg mesa bez kosti
0 kom uljem
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

sve zajedno izmiješati;

02.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, ukloniti masnoću, kožu urezati na razmaku od otprilike svaka 2 cm, te zajedno sa

03.

uvijenog u mrežicu pustiti da stoji nekoliko minuta u začinskom ulju;

04.

namazati roštilj i staviti na njega meso.

05.

svaka strana 3-6 min.

žena.hr
19.4.2013.