Za umak
Sastojci
0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom Savjet:
0 kom 3 čajne žlice mljevenog korijandra 1 čajnu žlicu mljevenog džumbira 1 čajnu žlicu mljevenog kumina
0 kom 1 čašu kiselog vrhnja
0 kom sol
0 kom 4 janjeća kotleta
0 kom 2 čajne žlice ulja
0 kom korijandar
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
očistiti, vrlo sitno narezati
03.
lepinja ili seljački kruh, salata
04.
umak dobro ide i uz pečena janjeća ili goveda jetra koja se malo nakapaju limunovim sokom, uvaljaju u pšenično brašno i hrskavo peku dok ne porumene.
05.
zagrijati, luk propržiti do zlatnožute boje
06.
posuti po luku; maknuti s vatre;
07.
umiješati
08.
dodati, umak podgrijavati
09.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odrezati masne rubove, napraviti ureze u koži na otprilike svaka 2 cm; sa
10.
namazati kotlete
11.
utrljati; peći premještajući kotlete po zagrijanom roštilju; pečene kotlete složiti na pladanj, zaliti umakom i poslužiti.
12.
sa svake strane po 5-7 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb