Janjeći kotleti s umakom od korijandera

Janjeći kotleti s umakom od korijandera

Sastojci

0 kom 1 veliku glavicu luka
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom Savjet:
0 kom 3 čajne žlice mljevenog korijandra 1 čajnu žlicu mljevenog džumbira 1 čajnu žlicu mljevenog kumina
0 kom 1 čašu kiselog vrhnja
0 kom sol
0 kom 4 janjeća kotleta
0 kom 2 čajne žlice ulja
0 kom korijandar
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

Za umak

02.

očistiti, vrlo sitno narezati

03.

lepinja ili seljački kruh, salata

04.

umak dobro ide i uz pečena janjeća ili goveda jetra koja se malo nakapaju limunovim sokom, uvaljaju u pšenično brašno i hrskavo peku dok ne porumene.

05.

zagrijati, luk propržiti do zlatnožute boje

06.

posuti po luku; maknuti s vatre;

07.

umiješati

08.

dodati, umak podgrijavati

09.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odrezati masne rubove, napraviti ureze u koži na otprilike svaka 2 cm; sa

10.

namazati kotlete

11.

utrljati; peći premještajući kotlete po zagrijanom roštilju; pečene kotlete složiti na pladanj, zaliti umakom i poslužiti.

12.

sa svake strane po 5-7 min

žena.hr
17.10.2017.